5fd9141fe17fb

Artiklar

After ski – avsluta skiddagen med stil

Prylarna för att avsluta skiddagen på bästa sätt.

Text: Tobias Liljeroth • 2020-12-03
After ski – avsluta skiddagen med stil

Haglöfs Pile Hood

Haglöfs har gjort sin variant på den klassiska glesbygdskavajen, detta fluffiga plagg som varje inlandsbo bör ha minst två av hängandes i garaget. Den obligatoriska doften av tvåtaktsolja och eldrök får du däremot lägga till själv efteråt, det finns tyvärr inte ens som tillval.

1 400 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Danner Mountain Light

Danner har existerat sedan 1932 och företagets tradition och historia återspeglas i den überklassiska vandringskängan Mountain Light med anor från 70-talet. Tillverkad i finaste läder och med både en stil och kvalitet som kommer hålla i många år framöver. Det perfekta skodonet när du tar din after ski-drink i baren på Hotel Jerome i Aspen.

3 495 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Stellar Softshell Pants

Redaktionens favoritbralla #1 när gården ska skottas eller soffan intas ihop med en gigantisk skål med snacks efter en puderdag. Sydda i ett stretchigt, väderbeständigt softshellmaterial med en tajt passform och försedda med lårfickor och ventilation i sidan. Ett par byxor att leva i året runt.

1 495 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Peak Performance Ullskjorta

En väl inburen flanellskjorta hör till varje skidåkares basgarderob och passar vid exakt alla tillfällen i tilllvaron – begravning (inte egen dock) och Nobelmiddagen möjligtvis undantagna. Peak Performance variant på detta universalplagg är sydd i återvunnen ull med dolda knappar och en stil som gör att du smälter perfekt in vid bardisken på The Village Idiot i Revelstoke.

2 000 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Åre Bränneri Local’s Edition

Det som började som en konversation mellan bartendern Andy White och en gäst på hotell Granen
i Åre slutade med en av årets mest hyllade nykomlingar på Systembolaget. Tillsammans med sin sambo,
och tillika sommelier, Hanna Oleträ kokar och blandar paret ihop tre olika ginsorter i sin fabrik vid foten av Åreskutan. Den smakrika Local’s mixas bäst med en kvalitetstonic och avnjutes bäst ihop med rejält med is, en bit lime, en tallkvist som dekoration och en bra skiddag i benen.

349 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Victorinox Ranger Wood 55

En bra multikniv kommer alltid till användning, oavsett om du behöver skära loss en hajskada i belaget, skära en bit comté och saucisson des noisettes till lunchen eller öppna en burk gåslever till förrätten. Victorinox Ranger har ett handtag i trä som bara kommer bli finare med åren och precis lagom antal funktioner.

1 095 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Fubuki Niseko

Det är lite ironiskt att den bästa varianten av japanernas klassiska power boots, som du hittar i varje välsorterat varuhus därborta i östern, tillverkas av ett gäng svenskar under namnet Fubuki. Modellen Niseko har ett varmt, löstagbart foder, snölås upptil och en stadig sula med bra grepp som fäster även på svensk is.

999 kronor

After ski – avsluta skiddagen med stil

Carrera Grand Prix

Ett par välsittande solbrillor är ett måste när du sitter på Place Balmat i eftermiddagssolen med en tartiflette på bordet och blicken fäst upp mot Aiguille du Midi där du tillbringat en episk dag. Blir det stiligare än i ett par Carrera? Vi tror knappast det.

1 150 kronor

Prylguide: vinterns bästa skalplagg


Prylguiden är här


Text: Tobias Liljeroth • 2020-12-03
ArtiklarPrylguideAfterski

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top