Jackie Paaso visar grävteknik. Foto: Jen Schmidt

Lavinkunskap

Nya datum för SAFE AS i Åre

Säkerhetskursen SAFE AS har satt nya datum för sitt uppskjutna camp i Åre.

Text: Tobias Liljeroth • 2020-12-15 Uppdaterad 2020-12-29

Säkerhetskursen SAFE AS skulle haft sina första event i Sverige i slutet av november men coronarestriktionerna satte käppar i hjulet för de planerna och eventet fick skjutas upp. Nytt datum är 23-24 januari och platsen som tidigare Nationalarenan i Åre.

För den som missat är SAFE AS en introduktionskurs i lavinkunskap för offpiståkare, startat av några av världens bästa friåkande damer. En av grundarna, Jackie Paaso, bor sedan några år tillbaka i Åre och har nu tagit konceptet till Sverige. Med på kursen är även friåkarstjärnorna Reine Barkered och Kristofer Turdell, bergsguiden Johanna Stålnacke och äventyraren Maria Granberg. På schemat står både teori och praktik om lavinkunskap och kamraträddning ihop med ett yogapass och ett lotteri med fina priser där överskottet går till fjällräddningen i Åre. Dag 1 är reserverad för tjejer medan dag 2 är öppen för alla. Pris för kursen är 1 750 kronor per dag och anmälan görs på SAFE AS hemsida.

23-24 januari, Åre

safeasclinics.com

Lär dig mer om bergssäkerhet när SAFE AS kommer till Sverige


Michelle Parker – från portar till friåkningens toppar


Jackie Paaso – om mörker och medaljer


Text: Tobias Liljeroth • 2020-12-15
ArtiklarJackie PaasoLavinsäkerhetMichelle ParkerReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen