Mount Cain. Bild: Matchstick Productions

Video

Filmsvep: fem filmer för (jul)veckan

Det här ett gäng sköna skidfilmer från hela världen som gör din julvecka ännu gladare.

Text: • 2020-12-22 Uppdaterad 2020-12-23

Vermont 100 – starring Aaron Blunck and Ian Morrison

HEAD Freeskiing presenterar ännu en film från sin Kore-serie. Den här gången blir det en klassisk roadtrip längs vägen Vermont 100, även känd som Skier’s Highway, genom nordöstra USA.


Pancho Snöfall – ett liv av skidåkning

Ingen annan har personifierat svensk friåkning som Pancho Snöfall, Sveriges antagligen mest passionerade friåkare genom alla tider. Filmaren Niklas Allestig följer Panchos och den fria skidåkningens utveckling från 70-talet till idag.


Made In Voyage

Skidåkarna Cody Cirillo och Kellyn Wilson packar in sig själva och sina skidor i en skolbuss från 1962. Med siktet inställt på snötäckta berg och skidåkning ger de sig iväg. Och nog hittar de skidåkning alltid. En läcker story om att jaga drömmen och leva den på samma gång.


The Best Ski Area You Have Never Heard Of – Frozen Time Mt. Cain

Vi drömmer ofta om att hitta den där perfekta skidorten som har allt – och som trots det fortfarande är relativt okänd. Mount Cain är ett bevis på att sådana ställen fortfarande gömmer sig där ute. Eric Hjorliefson, Mark Abma och Chris Rubens visar upp Mt. Cain i Kanada.


REPUBLIKEN

Det finns mycket häftig skidåkning att upptäcka i Sverige för den som vågar tänka nytt och leta bredvid de vanliga områdena. Stora åk kan gömma sig där man minst anar det. David Kantermo samlade ett gäng vänner och gav sig iväg på jakt efter en aldrig tidigare åkt ränna, mitt i hjärtat av Jämtlandsfjällen.


Text: • 2020-12-22
filmVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top