Marie-Pier Préfontaine i Whistler. Foto: Guy Fattal

Horoskop

Ditt (skid)horoskop för 2021

Åka Skidor blickar framåt, höjer ett fuktat finger och känner hur vindarna blåser för ditt skidår 2021.*

Text: Tobias Ivarsson • 2021-01-03 Uppdaterad 2021-12-15

*Detta horoskop läses och tolkas på egen risk. Åka Skidor inte tar det minsta ansvar för eventuella besvikelser i kölvattnet av Covid-19.

Stenbocken

22 december – 19 januari

Förra årets linjering mellan Saturnus och Pluto, har inte bara förändrat dig, utan hela världen. Men nu kommer Uranus och uppmuntrar dig att följa dina drömmar. Många nya idéer i omlopp. Är det nu du säger upp dig och blir bummare på livstid? Svaret är kort och stavas med ett J och ett A. Undvik köp av begagnad snöskoter i april.

Vattumannen

20 januari – 18 februari

Om du är en Vattumannen är du känd för att vara kreativ och uppfinningsrik. Med dessa egenskaper drar du en lögn för sambon att du fått jobb på annan ort. I själva verket lever du på A-kassa och permittering från staten samt pumpar puder hela dagarna. Med bara två veckor kvar på 2020 går Saturnus in i ditt tecken och han stannar där. Detta visar sig bra och alla köper din lögn.

Fiskarna

19 februari – 20 mars

För en utomstående betraktare kan det verka som du inte är särskilt aktiv under 2021, men inget kunde vara mer fel. Bara för att du inte loggar alla toppturerna från Lofoten på Strava betyder det inte att du ligger på latsidan. Under några veckor i maj och juni kommer oväntade dump i norra Sverige just som du får en lucka i livet. Hoppa på nattåget mot Narvik och fånga säsongens sista svängar.

Väduren

21 mars – 19 april

Mycket av det du gör i år kommer ske på okänd mark. Du besöker helt nya skidorter och utforskar nya åk. Men eftersom du är vädur och tävlingsinriktad av naturen så förlorar du en drinklek på afterskin. Du ligger således bakis och tar dig inte upp ur sängen på årets bästa dag. Det blir till att samla dig och tänka på hur du kan ta med dig dina äventyr och lust att utforska till 2022.

Oxen

20 april – 21 maj

Det dominerande planetära skeendet under 2021 är en rad sammandrabbningar mellan Saturnus och Uranus. Januaris första veckor överraskar dig med intensitet och allt sker helt oväntat. Din polare filmar dig när du tomahawkar rakt in i en fjällbjörk och lägger ut det på Instagram. @jerryoftheday är inte sena och sprider vidare din vurpa. Följarantalet stiger. En mellanchef på ett av de större företagen i branschen ser ditt flöde och ger dig semispons på kläder och skidor. Like!

Tvillingarna

22 maj – 21 juni

Du har tappat din äventyrslystnad under 2020. 2021 handlar främst om att återuppbygga ditt självförtroende, våga ta risker och hitta tillbaka till njutningen av att upptäcka. Du är självklart kluven till alla resor. Speciellt i februari. Vart ska vi åka? Varför måste man välja? Runt maj har du äntligen lyckats bestämma dig och med stärkt självförtroende och förnyad kraft kommer du äntligen iväg på en resa och får svänga i sorbet i vårsolen. Ta med dig det till hösten och in i 2022.

Kräftan

22 juni – 22 juli

Det kanske är en märklig sak att påpeka i tider när tillvaron är så begränsad för många, men det du främst kommer upptäcka under 2021 är hur mycket frihet du har. Tyvärr sätter en skada i början av året stopp för din skidsäsong. Så ännu mer fritid till dig. 2021’s ledord är rehab och arbete. Du skippar all semester första halvan av året. Med ny styrka och sparade semesterdagar tar du igen missad skidåkning på glaciärer runtom i Alperna under oktober och november samt blickar framåt.

Lejonet

23 juli – 22 augusti

Skulle du välja att vara lycklig eller framgångsrik? 2021 handlar precis om det – att hitta en fungerande balans mellan arbetsliv och skidliv. Skitliv. Hur ska du göra? Du har möjlighet att göra karriär på jobbet men missar då skidsäsongen. Är du en fågel i bur, eller är du den som hovrar över bergstopparna och spanar efter nästa linje? Lyckodag tjugonde april.

Jungfrun

23 augusti – 22 september

Under 2020 var du ett av de få tecknen som frodades mitt i allt tumult. Jupiter och Pluto hade dessutom ett explosivt möte i kärlekssektorn på din karta. Nu blir det lugnare på den fronten. Men håll dig borta från bartenders med visselpipor även 2021. Slutet av mars och början på april ser ut att vara en gynnsam period för din åkning. Redaktionen rekommenderar Ski n Sail runt Lofoten.

Vågen

23 september – 22 oktober

Allt tröstätande för att stå ut med arbete hemifrån under 2020 har satt sina spår. Du är alldeles för tung och det hjälper inte att du köper de lättaste prylarna för att spara gram. Toppturerna den kommande säsongen ligger i riskzonen för vad du klarar av. Men Venus rör sig fritt i ditt tecken och 2021 blir ett bra år ändå. Dock inte när det gäller skidåkning för dig.

Skorpionen

23 oktober – 22 november

Något som är väldigt karaktäristiskt för skorpioner är att göra en sak i det offentliga, och en helt annan när ingen ser. Därför blir polarna lätt förvånade när du hänger ut en dubbel raggare ut för Högsta högsta i Åre under ett gängshred i mars. De har nämligen inte sett hur du tränat dubblar under 2020. 2021 har du energin men behöver ta det lugnt hela hösten för att ladda batterierna till 2022.

Skytten

23 november – 21 december

2021 inträffar såväl sol- som månförmörkelser i Skytten. Därför är det viktigt att ha batterierna i pannlampan laddade när du ger dig ut på första toppturerna för säsongen 2021/2022. Men vi börjar med vintern 2021. Du är redo för en nystart. Kittar upp dig till tänderna efter att ha köpt helt ny utrustningen med allt det senaste på Alpingaraget. Tyvärr blir åkningen sådär då du mest får åka slask eller is.


Text: Tobias Ivarsson • 2021-01-03
Artiklarhoroskop

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top