Foto: skärmdump ur A few steps from home

Foto: skärmdump ur A few steps from home

Filmsvep

5 filmer för veckan – hippiepuder & bakgårdsåkning

Kreativ improvisation, stor skidåkning på nya berg och klassiska säsongsedits med mycket feeling. Vi har valt ut ett nytt gäng filmer för dig den här veckan.

Text: • 2021-01-20 Uppdaterad 2021-01-20

Fire On The Mountain – Official Grateful Dead & Chris Benchetler Film

Skidåkaren Chris Benchetler fick tänka fritt i utformningen av den här kortfilmen från Teton Gravity Research och Flagship Independent. Improvisation är temat som väver ihop skidåkning, snowboard, surfing och musik i nya upplevelser utanför etablerade mönster. I filmen hör vi uteslutande musik från Grateful Dead.


Land of Powder – Syilx & Okanagan Nation territory. Malou Peterson season edit


Malou Peterson har filmat djup åkning på sitt favoritställe på planeten. Hon sammanfattar filmens innehåll som massor av puder, hennes hund Neptune, skidåkning, vackra berg och en gammal engelsk snubbe som säger smarta saker. Behövs något mer?


Arc’teryx Presents: A Few Steps From Home

Idén är enkel. En liten bergshytta, en varm spis och tre vänner. Även om de stora städerna München och Innsbruck skymtas i horisonten, ligger äventyret ofta just utanför dörren. Max Kroneck, Joi Hoffman och Jochen Mesle har hittat en oas i bergen nära hemma.


Chippis Full movie

Elias Henderson har tillsammans med sina vänner samlat material från en hel vinter, med start i under försäsongen i norska Tromsø via vintern i Alperna till våråkning hemma i norra Skandinavien. En salig blandning skidglädje i många olika former med inslag av rödpang, cigg och varmt puder. Helt fantastiskt.


Superbloom

Idag fokuserar bilderna av outdoor-branschen mycket på hur folk ser ut, vilket kön de tillhör och vad de har på sig. Vi tycker att det verkar viktigare att lägga fokus på hur vi känner oss när vi är ute”. En kortfilm som där filmmakarna Anya Miller och Anne Cleary valt att skala av lagren, skippa facken och istället valt att fokusera helt på att förmedla rätt känsla. Vi tycker att de lyckats ganska bra.


Text: • 2021-01-20
filmVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen