Bring along the bacon. Foto: Kevin T McHugh

Mat

Det perfekta skidfikat: Pocket bacon

Åka Skidors gourmetpatrull har nosat rätt på den hetaste fikatrenden från det allsmäktiga Nordamerika – bacon i fickan.

Text: Gabriella Edebo • 2021-02-01 Uppdaterad 2022-03-23

Sedan urminnes tider har den mänskliga arten haft en svag punkt för rökt och rimmat sidfläsk, men det var på 1600-talet som det i tunnskuret format fick sitt stora genomslag. Idag äter gemene amerikan strax över åtta kilo bacon om året, så att trenden att ha det som mellis i fickan kommer just därifrån är knappast någon överraskande nyhet. Lika groteskt som det är genialiskt, och lika flottigt som det är förbannat mumsigt.

Så här går du tillväga för att skapa denna knapriga läckerbit:

Senaste fika-trenden: pocket bacon

1. Använd valfri metod för att tillaga ditt bacon för att få till just den krispighet som du föredrar. Beprövade metoder involverar stekpanna, ugn, mikro, grill eller våffeljärn. Åka Skidor avråder däremot från brödrosten.

2. Placera färdiglagade skivor på lite hushållspapper för att låta överflödigt fett rinna av och absorberas av pappret.

3. Förpacka därefter enligt personlig preferens och vilja att dedikera en specifik baconficka med större acceptans för flottläckage. Vi rekommenderar att linda in i papper eller aluminiumfolie och placera i en ziplockpåse innan allt slinker ner i fickan.

4. Välj ficka beroende önskad temperatur på snacksen vid servering kontra rådande väderförhållanden och luftfuktighet.

5. Kom ihåg att sharing is caring och att du ses som en snål jävel om du drar upp delikatessen ur fickan utan att bjussa ditt sällskap på en smakbit. Sök upp en enslig fjälltopp eller göm dig inne på dasset om du vill ha ditt fläsk ifred.

Vegetarisk variant: För de som valt att leva ett köttfritt liv men har cravings för krispigt bacon finns fejkon. Både köpevariant och hemmagjorda funkar fint i fickan.


Text: Gabriella Edebo • 2021-02-01
ArtiklarNyheterAfterskiBaconMatSkidmat

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen