Åkare: Lovisa Rosengren Foto: Martin Olson

Åkare: Lovisa Rosengren Foto: Martin Olson

Nytt nummer ute nu

Nya horisonter i Åka Skidors februarinummer

Nya vyer på hemmaplan, krängande husbilar i Japan, bergsguiden som offrade ett finger till berget och mycket mer i nya numret av Åka Skidor.

Text: • 2021-02-06 Uppdaterad 2021-02-21

Omslagsbild

Foto: Martin Olson
Åkare: Lovisa Rosengren

En bild som ger känslan av hur bra skidåkning i Sverige kan vara. Vi har inte de största bergen eller den djupaste snön. Men vi har något annat. Något som är svårt att sätta fingret på. Något… speciellt. Och ljuset. Titta på ljuset.

Innehåll

Chefredaktör Tobias Liljeroth utforskar Japan i ett rullande palats. Läs storyn om en gammal dröm som äntligen går i uppfyllelse.


Bergsguiden Per Ås offrade ett halvt finger till bergsgudarna. Kanske är det därför de belönar honom med så bra skidåkning. Kanske är det för att han som rutinerad bergsguide har stenkoll på var dagens bästa åkning finns. (Varje dag.)


Den passionerade skidåkaren David Kantermo samlade ett gäng vänner och gav sig ut i jakten på en aldrig tidigare åkt couloir, mitt i hjärtat av Jämtland. De döpte den till Republiken. Läs historien om jakten på ett hemligt guldåk.

Och här är filmen från dagen.


Pitztal i Österrike är skidorten som har allt. Åtminstone som det verkar. Petter Berggrund levererar en artikel i ord och bild om ett av Österrikes bästa områden för skidåkning.


Prenumerera

Din brevlåda förtjänar bättre än tråkiga räkningar och lokaltidningar där det mest inspirerande nyheten är en kommande renovering av den lokala ICA-butiken. Använd den till något roligt istället. Teckna en prenumeration på Åka Skidor idag och få världens bästa skidåkning rakt ner i brevlådan. Prenumerationen tecknar du här.


Text: • 2021-02-06
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top