MM Rapaport Hargin, OnEdge och Svelav i samarbete. Foto: MM Rapaport Hargin

MM Rapaport Hargin, OnEdge och Svelav i samarbete. Foto: MM Rapaport Hargin

Lavinsäkerhet

Påminnelse om lavinsäkerhet i fyra korta filmer

Många pratar om lavinsäkerhet under hösten, men det glöms lätt bort under vinterns gång. Här kommer en påminnelse i form av fyra korta filmer.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-07 Uppdaterad 2021-03-07

Stiftelsen MM Rapaport Hargin, OnEdge och Sveriges Lavinutbildningar har tillsammans tagit fram en liten serie korta filmer för att på ett enkelt sätt påminna om lavinsäkerhet.

Filmerna adresserar två vanliga problem:

  •  Många har utrustning men tränar sällan med den. Det handlar det om att påminna och förenkla för att möjliggöra att fler tar steget och faktiskt reser sig ur soffan och övar! Det är inte komplicerat, du behöver inte ens snö för att öva med din transceiver. Gå ut i en park eller hemmabacke med dina vänner och träna!
  • Vikten av gruppens psykologi, att alla har rätt utrustning och att de övat med den kan aldrig överdrivas. Väldigt många har detta fokus innan och i starten av säsongen, men det är lätt hänt att det faller i glömska under vintern. Vi vill påminna om detta även i mitten av säsongen, då de flesta faktiskt gör sina stora skidresor. 

Här får du några korta tips som på hur du kan undvika att ta felaktiga beslut, utrusta dig på rätt sätt och öva med sin utrustning.


Introduktion


Gruppsykologi


Utrustning


Övningar


Text: Peter Nilsson • 2021-03-07
ArtiklarLavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen