Kings & Queens of Corbet’s.

Filmsvep

Filmer för veckan: Stort, brant och kreativt

Nytt material från Jacob Wester, brantåkning med Jérémie Heitz och stort ladd i Jackson Hole. Här är några filmer utvalda för dig.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-11 Uppdaterad 2021-03-11

Base Reality

Ett samarbete mellan regissören Marcus Rönne och skidåkaren Jacob Wester, som tillsammans gett sig ut med ambitionen att porträttera skidåkning på ett nyskapande sätt. Inspirerade av simulationshypotesen, ett koncept framlagt av den svenska fysikern och filosofen Nick Boström, bänder de på reglerna kring hur skidåkning filmas och tittas på. Vad är verklighet? Om vi lever i en simulerad verklighet, gör det någon skillnad för vår upplevelse? Filmen är inspelad i Chamonix vintern 2020.


X Games Real Ski

X Games Real Ski är tävlingen där flera par bestående av en åkare och en filmare får ett kort tidsfönster på sig att spela in en 90 sekunder lång filmdel. Tävlingen avgörs genom tittarnas röster. Här är den vinnande filmen för 2021.


Félicité w/ Pierre Hourticq & Jérémie Heitz

Inte den största filmproduktionen och inte heller det senaste filmsläppet. Men de åk som Jérémie Heitz och Pierre Hourticq ger sig på är branta. Och vackra. Mycket inspirerande.


Kings & Queens of Corbet’s 2021

Det laddades på rejält i Jackson Hole under tävlingen Kings & Gueens of Corbet’s. Här är en hightligt-reel med några av de bästa åken.


La Liste: Everything or Nothing

Mer av Jérémie Heitz. Vi kunde inte låta bli att kasta in en till video med skidåkaren som gör brantåkning till en helt ny sport. Här är trailern till hans nästa filmprojekt. Vi ser fram emot det här filmsläppet!Text: Peter Nilsson • 2021-03-11
Jacob WesterJérémie HeitzSam AnthamattenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen