Utveckling

En inblick i klädtillverkningens utmaningar

Hållbarhet är ett av de mest urvattnade begreppen idag. Ändå är det så viktigt. Speciellt för de företag som arbetar med naturen som arena.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-12-07

För klädtillverkare i outdoorbranschen finns mängder av utmaningar vad gäller hållbar produktion. Kläderna får inte göra avkall på funktionen, och samtidigt har många av sätten att göra kläder vattentåliga förlitat sig på användning av giftiga kemikalier. För att nämna ett exempel.

För ett företag som har både sitt ursprung och sin framtid i naturen kan dessa utmaningar skapa motsättningar. Hur gör man för att ställa om produktionsmetoder, anamma nya affärsmodeller och ta fram nya material?

Elaine Gardiner är djupt insatt i hållbarhetsarbetet på Haglöfs, även fast hon har svårt för begreppet hållbarhet. Haglöfs är ett företag som har högt uppsatta mål för att förbättra sina produktionsmetoder. Vi bad Elaine förklara lite vad de gör i sitt arbete. Hon spelade in den här föreläsningen åt oss där hon förklarar vilka utmaningar klädbranschen står inför och hur de arbetar för att tackla dem.

(Föreläsningen var endast tillgänglig under eventdagarna)

Läs mer om hur Haglöfs strävar efter att flytta fram fronten för ansvarstagande klädtillverkning HÄR.Text: Peter Nilsson • 2021-03-29
ArtiklarPrylarFreeride Days 2021HaglöfsPrylguidePrylnyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen