En del av sträckan för Patrouille des Glaciers mellan Zermatt och Verbier. Foto: Ruedi Fluck

Inspiration

Följ med på högalpin glaciärtur från Zermatt till Verbier

I spåren från den legendariska tävlingen "Patrouille des Glaciers" mellan Zermatt och Verbier ligger några av Alpernas mest imponerande toppar.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-03-31

Tävlingen ”Patrouille des Glaciers” var ursprungligen ett styrkeprov för de starkaste inom den schweiziska militären. I lag om tre personer fick skulle deltagarna följa bansträckningen längs en högalpin travers från Zermatt till Verbier. Tävlingen ansågs till slut för farlig, och lades ner. På 80-talet återlanserades tävlingen för skidalpinister. Förutom att gå i historiska spår från den alpina skidåkningens tidiga dagar, passerar turen även några av de mest imponerande topparna i Alperna.

Några av åkarna i The Faction Collective följer i spåren från den legendariska tävlingen. Rutten går genom den högalpina vildmarken över stora glaciärer och mellan stora bergssidor. Det vore förstås synd och skam att bara passera dem. Teamet passar på att utforska skidåk som få skidåkare ens tittat på.

Åkare: Sam Anthamatten, Elisabeth Gerritzen, Yann Rausis, Anna Smoothy.


Foto: Ruedi Fluck

Foto: Ruedi Fluck

Foto: Ruedi Fluck

Foto: Ruedi Fluck

Mer från Haglöfs Åka Skidor Freeride Days


Text: Peter Nilsson • 2021-03-29
ArtiklarChamonixFactionFreeride Days 2021Verbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen