Kristofer Turdell på sina Anima. Foto: Sophie Odelberg

Kristofer Turdell på sina Anima. Foto: Sophie Odelberg

Video

Den svarta dokumentärserien – livet bland bergen

Ett gäng spretiga karaktärer som alla delar passionen till skidåkning och bergen. Här får vi träffa några av personerna bakom Black Crows lite närmare.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-30 Uppdaterad 2021-08-19

Det gemensamma för personerna bakom Black Crows är deras passion för skidåkning. I en serie smådokumentärer har de samlat porträtt på olika personer som på något sätt är involverade i det Chamonixbaserade skidmärket. Här är några utvalda avsnitt av The Black Docs.

Kristofer Turdell

Nyligen titulerad världsmästare (för andra gången) på Freeride World Tour har Kristofer Turdell många ögon på sig. När han jobbar i gruvan hemma i Gällivare är vardagen en annan. Kanske är det just de kontrasterna som gör tillvaron spännande.


Nikolai Schirmer

Många har sett Nikolais webserier bland branta bergssidor i nordnorge, men inte alla har sett hur allting startade. Här får vi en inblick i Nikolais liv utanför webbisoderna. Om vad som driver honom och om att hitta den där rätta balansen.


Bruno Compagnet & Camille Jaccoux

Historien om två vänner som råkade starta ett skidmärke tillsammans, nästan av en slump. De två skidåkarna professionella Bruno Compagnet och Camille Jaccoux var inte nöjda med skidorna de körde med. Inte riktigt med några andra skidor som fanns på marknaden, för den delen. De började en jakt efter den perfekta skidan för att ge dem vad de sökte till sina äventyr runt Mt.Blanc-massivet.


Tony & Deano – Ski bums forever

Tony och Deano har åkt skidor i Chamonix i många år och de kommer säkerligen fortsätta i många år till framöver. Möt två skibums som helt enkelt inte slutat.Text: Peter Nilsson • 2021-03-30
ArtiklarBlack CrowsBruno CompagnetFreeride Days 2021Kristofer TurdellNikolai SchirmerVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen