Antti Autti på väg upp i ett av sina arktiska åk. Foto: Jaakko Posti

Antti Autti på väg upp i ett av sina arktiska åk. Foto: Jaakko Posti

Video

Antti Autti letar de bästa linjerna norr om polcirkeln

Långt upp i norr finns stora åk som nästan ingen känner till. I serien Arctic Lines visar snowboardåkaren Antti Autti upp sina bästa åk norr om polcirkeln.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-31 Uppdaterad 2021-04-06

Under sin karriär har snowboardåkaren Antti Autti rest världen runt för att filma till stora snowboardfilmer. En skarp kontrast till den lilla backen i Rovaniemi där han lärde sig att åka. De senaste 10 åren har han också utforskat bergen norr om polcirkeln i närhet till sitt hem i Rovaniemi, Finland. I de arktiska områdena norr om polcirkeln finns många åk och berg som inte många känner till.

Blått arktiskt decemberljus. Foto: Jaakko Posti
December i Tamok Lyngen. Foto: Jaakko Posti

Foto: Jaakko Posti

Redan innan Covid-19 slog till hade Antti börjat fundera över sitt resande. Dels för att vara nära sin familj i Rovaniemi, men dels på grund av de utsläpp som resandet orsakar.

Han bestämde sig för att börja arbeta annorlunda. De arktiska områdena har så många bra åk. I många år hade han funderat på att stanna i norr hela vintern och bara filma åk norr om polcirkeln. Nu satte han igång sitt drömprojekt.

I serien Arctic Lines visar Antti upp hur vintern ser ut i de mest nordliga bergen i det arktiska närområdet. En fantastisk värld som alldeles för få känner till. Här visar Antti upp sina drömlinjer i den arktiska världen.Text: Peter Nilsson • 2021-03-31
ArtiklarAntti AuttiFreeride Days 2021HaglöfsVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen