Topptur

En dag på fjället med Summit Guides

Vad ska man tänka på när man planerar och genomför en dag på fjället? Här får vi en inblick i hur Årebaserade Summit Guides fattar beslut på berget.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-31 Uppdaterad 2021-03-31

Johan Arnemo och Martin Strömgren på den Årebaserade guidefirman Summit Guides gör turer i hela Jämtlandsfjällen. Delras mål är att på ett säkert sätt hitta den bästa skidåkningen för dagen. Vi bad dem att ta med oss på en topptur på Skutan och ge oss en inblick i hur de resonerar på berget. Vi ville höra mer om vad de tänker på och hur de fattar beslut när de är ute. Vad ska man tänka på när man planerar sin rutt? Och vad händer om man behöver ändra planen?

Följ med under en dag på fjället med Summit Guides.


Summit Guides

Summit Guides är baserade i Åre och gör turer i hela Jämtlandsfjällen.

De erbjuder bland annat guidade upplevelser, lavinkurser, toppturskurser och klätterkurser vintertid.

Läs mer om deras verksamhet på summitguides.seText: Peter Nilsson • 2021-03-31
ArtiklarFreeride Days 2021HaglöfsSummit GuidesVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen