Skelleftesonen Jens Nyström från Stomp It Tutorials har full koll på sina bakåtvolter. Foto: Stomp It Tutorials

Skelleftesonen Jens Nyström från Stomp It Tutorials har full koll på sina bakåtvolter. Foto: Stomp It Tutorials

Tricktips

Så gör du backflip på skidor

Vill du lära dig bakåtvolt på skidor? Eller vill du ta dina volter till nästa nivå? Jens Nyström från Stomp It Tutorials reder ut hur du lär dig backflip.

Text: Peter Nilsson • 2021-04-12 Uppdaterad 2021-04-14

Bakåtvolt är ett av de där klassiska tricken som aldrig tycks gå ur tiden. Kanske är det för att det är spektakulärt, för satsningen som krävs eller den sköna känslan av att hänga viktlös upp och ner i luften och sedan komma ner på fötterna precis i tid till landningen.

Oavsett om du brukar göra små volter på naturliga hopp, gör långa flippar i parkhopp, sträcker ut raggare utför klippor eller aldrig har lyckats sätta ner en bakåtvolt förut har du stor nytta av att få med dig tekniken grundligt.

Jens Nyström är skidläraren som tog sina instruktioner till nästa nivå genom att vidareutveckla dem till videoformat och skapa Stomp It Tutorials. Här går han igenom hur du gör för att lära dig att göra backflip på skidor.Text: Peter Nilsson • 2021-04-12
ArtiklarStomp It Tutorials

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen