Branta puderåk, draghundar och goda vänner långt ut i den svenska fjällvärlden.

Branta puderåk, draghundar och goda vänner långt ut i den svenska fjällvärlden.

Hundspann

Puderresa med hundspann i Jämtlandsfjällen

Branta puderåk långt ut i den svenska fjällvärlden, goda vänner och 20 draghundar. Vad mer kan man behöva?

Text: Peter Nilsson • 2021-04-26 Uppdaterad 2021-05-02

Jag vet vad vi kan göra! Jag vill åka hundspann. Ta hundspannen till något häftigt berg, campa där och åka massor av häftiga åk. Och sen stanna där och hänga ut i campet med alla hundarna. Låter inte det som en dröm?

Vännerna Lovisa Rosengren och Sofia Sjöberg hade pratat om att hitta på något roligt i de svenska hemmafjällen. När Sofia en dag föreslog ett skidäventyr med hundspann bestämde de sig direkt. De skulle genomföra vad som lät som en drömresa: Samla ett bra gäng och utforska ny terräng i Jämtlandsfjällen med hundspann. På dagarna skulle de åka puder på berget och på kvällarna hänga i sitt tältcamp med hundarna.

Plan A och B fick strykas på grund av väder. Turen gick istället till Almdalen, beläget i Hotagens Naturreservat i Jämtlandsfjällen.

Här är en video från dagarna till fjälls för Lovisa Rosengren, Sofia Sjöberg, Jacob Wester, David Kantermo, Joakim Åslund, Niklas Blom och hans 20 draghundar. Mer om resan kan du läsa i Åka Skidor framåt hösten.


Text: Peter Nilsson • 2021-04-26
Jacob WesterJämtlandLovisa RosengrenToppturVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen