Alex Honnold får svenska filmaren Bjarne Salén att tappa hakan med en fet vänstersväng. Foto: Screenshot

Video

Se när Cody Townsend kör Mt Whitney med Alex Honnold

I senaste avsnittet av 50 Project teamar Cody Townsend ihop med klättraren Alex Honnold.

Text: Anton Furuland • 2021-11-09 Uppdaterad 2021-12-07

Cody Townsend är i full blås med sin mastodontsatsning 50 Project, där han ska åka alla linjer från boken Fifty Classic Ski Descents of North America. I senaste avsnittet är det Mt Whitney som ska checkas av – åk nummer 33 – och det är inte vem som helst som slår följe med Townsend. Med sig har har nämligen legendariska klättraren Alex Honnold, främst känd från Oscarsvinnande dokumentären Free Solo.

Spoiler alert: Alex Honnold är bättre på att klättra berg än att åka skidor på dem.

Cody och Alex tar sig till Mt Whitney från Nordamerikas lägsta punkt Badwater Basin, via en nätt liten cykeltur på dryga 22 mil genom öknen.

Läs mer om Cody Townsend och 50 Project

Cody Townsend åker Nordamerikas 50 största åk


38-åringen från Kalifornien är ju inte känd för att ligga på latsidan direkt och i början av oktober släpptes avsnitt 29 där Townsend kör linje 31, Mt Stinson i Montana. Ett par veckor senare följdes det upp med episod 30 och linje 32, Castle Peak i Idaho. De gångerna fick Honnold stanna hemma och hålla sig till El Capitan.


Text: Anton Furuland • 2021-11-09
ArtiklarCody TownsendVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen