Jacob Wester kör stort i sin nya film Nouvelles Vues. Foto: Sofia Wester Sjöberg

Video

Jacob Wester kör Sveriges största och brantaste åk

Jacob Wester utforskar Sveriges största och brantaste skidåk utanför Riksgränsen och Abisko i sin nya film Nouvelles Vues.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-12-19 Uppdaterad 2021-12-21

Jacob Wester och hans bättre hälft Sofia Wester Sjöberg drog ut i våras ut i den svenska vildmarken för egen maskin för att under några dagar tälta och filma åk från några av landets största linjer. Ett sätt att upptäcka nya vyer och horisonter efter en massa vintrar i Chamonix i Frankrike som bas, därav namnet Nouvelles Vues. Och efter att ha kollat in filmen så törs vi nog säga att filmen innehåller den brantaste skidåkningen som fångats på film inom vårt lands gränser.

Nouvelles Vues är en film som kom till tack vare de väldigt bra snöförhållanden vi mötte när vi åkte på vår årliga polcirkeln-resa våren 2021. En månad vi tidigare år spenderat med att bygga hopp och köra minigolf, blev istället ett mission att åka de linjer jag tittat på många år men aldrig fått tillfälle att åka. I år föll alla bitar på plats och jag kände att jag var redo att ge mig upp för en närmare titt. Nästan hela filmen är inspelad på Vassitjåkka, och det är Sofias första skidfilm. Det är en speciell känsla att åka brant och exponerat samtidigt som ens kärlekspartner står och tittar i sökaren, det var många olika känslor samtidigt och det kändes verkligen välbehövligt att ta sommar efter de sista dagarna. – Jacob Wester


Följ Jacob @jacobwester

Följ Sofia @sofiasjoeberg

Jacob Wester. Foto: Sofia Wester Sjöberg
Stor, svensk åkning. Foto: Sofia Wester Sjöberg
Paret tog sig för egen maskin in i fjällen och campade ute i ödemarken. Foto: Sofia Wester Sjöberg
Förra vintern bjöd på bra förhållanden i norr. Foto: Sofia Wester Sjöberg
Ja, det är en skidåkare i bilden. Jacob Wester närmare bestämt. Foto: Sofia Wester Sjöberg


Text: Tobias Liljeroth • 2021-12-19
ArtiklarAbiskoJacob WesterRiksgränsenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen