Skidpatrullören Hannah Baybutt säkrar berget i Sun Valley, Idaho. Foto: Cam McLeod

Video

5 skidfilmer för helgen

FÖR mycket snö i Alta, lavinsäkerhet med Salomon, puder på Vassfjellet, Tanner Hall och livet som skidpatrullör. Det här är fem skidfilmer att beta av i helgen.

Text: Anton Furuland • 2022-02-11 Uppdaterad 2022-02-12

Lift of a skipatroller

10 februari arrangerades första gången internationella skidpatrulldagen, vilket Helly Hansen uppmärksammade genom att bland annat skänka fem procent av intäkterna från sin onlineförsäljning mellan 10 och 14 februari organisationer som stödjer skidpatruller i olika länder. I samband med detta har man också släppt film som ger ytterligare inblick i hur det är vara skidpatrullör i Fernie, Chamonix och Saariselkä.


Logbook Entry One

Wiley Miller tröttnade på en riktigt seg start på vintern i sydvästra Montana, vad då göra? Jo, men såklart hoppa in i sin Cessna 180, ta sig norrut och teama upp med friåkningslegenden Tanner Hall. Som du kanske kan ana ger de sig inte förens de hittat lekfull terräng och gott om puder.


Fornybarski 2.0

Häng med Robert Palling Aaring och Eivind Aanensen till Kana… förlåt, Norge och Vassfjellet för en riktig puder-feelgood stugtur.


Avalanche Rescue Training Scenario

I det här avsnittet av Salomons How To-filmer går Chris Rubens, Mike Douglas, Leah Evans, Alexi Godbout och Stan Rey igenom ett utbildningsscenario i lavinräddning. Gänget visar också hur du kan sätta upp ett egen så kallat träningspass för att reproducera ett tänkbart lavinscenario. Det hoppas vi att du är på med, men en att titta en film om lavinsäkerhet ger dig inte tillräckligt med kunskap för att hips vips börja vistas i lavinfarlig terräng. Utan gå en fullständig lavinutbildning, bli bombsäker på hur lavinprylarna funkar och fortsätt att lära från kunniga(re) personer hela tiden.

Interlodge

Alta i Utah säger sig ha The Greatest Snow on Earth, men det kan ibland också bli för mycket av det goda.. Därav det lokala begreppet Interlodge, som syftar till när Snowbird får så pass mycket snö och lavinfaran är så extremt hög att vägar stängs av och folk behöver stanna inomhus. Här kan du se hur man hanterar det ovanliga fenomenet på plats.


Text: Anton Furuland • 2022-02-11
ArtiklarAltaHelly HansenLavinsäkerhetSalomonSkidpatrullörerSnowbirdTanner HallUtahVassfjelletVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen