Persiskt puder i nya dokumentären A Foreign Native.

Video

Filmsvepet: Persiskt puder, världens svåraste åk och Revelstoked

Ta helg med en kall och en skön laddning skidfilmer. Till exempel från Iran, Revelstoke och Chavanette.

Text: Anton Furuland • 2022-03-11 Uppdaterad 2022-03-11

Persiskt puder

Snowmads – A Foreign Native är en riktigt snyggt filmad, och skildrad, dokumentär från NINE&ONE film i samarbete med Red Bull Media House. Huvudperson är österrikiska skidåkaren Fabian Lentsch och hans liv- och skidliv under ett år i Iran.

Revelstoked med Stellar

Gänget från Stellar Equipment drar till Kanada och teamar upp med Jordy Kidner, Anna Segal och Dylan Siggers i Revelstoke. Spoiler: Samtliga blir Revelstoked.


Världens svåraste åk?

Vilket som är världens svåraste skidåk tvistar de lärda om… och lär göra så i alla oändlighet. Men ett namn som bör nämnas i de diskussionerna är The Swiss Wall i Chavanette. Se själv, och se hur sugen du blir på att åka skidor.


Turdells episka linje

Regerande världsmästaren Kristofer Turdell hade två lite sämre inledande tävlingar på Freeride World Tour, men när det sen var dags att i Kicking Horse avgöra vilka som ska få köra finalenstoppen i Fieberbrunn och Verbier – ja, då visade Turdell varför han är just regerande världsmästare. Ett åk av den högre skolan, som här analyseras av Juliette Willmann och FWT-domaren Laurent Gauthier.


Den perfekta svängen

Existerar den perfekta svängen, och hur är den i såfall? Det försöker Salomon TV med Emma Patterson, Stan Rey, Mike Douglas och Drew Petersen besvara med hjälp av Salomons helbergsätare Stance.


Text: Anton Furuland • 2022-03-11
ArtiklarAnna SegalChavanetteDylan SiggersFreeride World TourIranJordy KidnerKanadaKristofer TurdellRevelstokeSalomonSchweizSkidfilmStellar EquipmentSwiss WallVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen