Jobb

Är du Åka Skidors nya chefredaktör?

Är du journalist och älskar utförsåkning? Då bör du söka uppdraget som chefredaktör för Åka Skidor – Sveriges mest prestigefyllda och prisbelönta skidmagasin.

Text: Åka Skidor • 2022-09-09

Åka Skidor är Sveriges ledande skidtidning och har i över 40 år skapat trender och stimulerat intresset för utförsåkning, men även varit tidiga med att lyfta fram andra actionsporter som toppturer på skidor, monoski, snowboard och mountainbike liksom windsurfing och mountainbike. Första numret kom ut vintern 1974/75 samtidigt som Ingemar Stenmark fick sitt genombrott.

Förutom journalistik i toppklass är det få andra magasin som kan mäta sig med Åka Skidor då det gäller visuellt och konceptuellt uttryck. Genom åren har magasinet vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och exempelvis blivit utsedd till Magazine of the Year i tävlingen European Publishing Award. 

Som chefredaktör för Åka Skidor förväntas du: 

  • Leda planeringen och det operativa arbetet i samtliga kanaler: magasin, SoMe och sajt
  • Representera varumärket i officiella och kommersiella sammanhang 
  • Ansvara för varumärket Åka Skidor och dess utveckling 
  • Ansvara för den redaktionella budgeten 
  • Hålla kontakt med magasinets frilansare 
  • Vara med på event och träffar
  • Göra egna reportage och åka på reportageresor i mån av tid


Vi förutsätter att du har en god förmåga att leda en konsultbaserad redaktion, med fingertoppskänsla för det redaktionella innehållet och förmåga att se affärsmässiga möjligheter. Men mest av allt bör du ha ett genuint intresse för skidåkning.

Du har troligen någon form av journalistisk utbildning och/eller flera årskvalificerad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Uppdraget är ett löpande konsultavtal med ömsesidig uppsägningstid enligt överenskommelse. Vi kan erbjuda ett kreativt uppdrag med stor frihet och trevliga kollegor.
Åka Skidor ges ut av Story House Egmont. Vi flyttar inom kort till nya fina lokaler på Östermalm med tillgång till film-, foto- och podcaststudio samt generösa eventytor.

På grund av GDPR tar vi inte emot CV:n och ansökningar via mail, men skicka gärna en intresseanmälan till Publisher estelle.ejdeholm@egmont.se. Urval sker löpande.

Story House Egmont är en av Nordens ledande och mest traditionsrika medieverksamheter. Inom våra tre huvudområden – Media, E-commerce och Agencies – utvecklar vi engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Vi är passionerade historieberättare och har en brinnande vilja att göra gott. Genom vår ägare, stiftelsen och mediekoncernen Egmont, skänker vi varje år en stor del av vårt överskott för att stötta barn och unga som har det svårt i livet.


Text: Åka Skidor • 2022-09-09
ArtiklarÅka SkidorJobbSkidjobbSverige

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top