Jackie Paaso och Reine Barkered hugger i. Foto: Frida Berglund

Bergssäkerhet

SAFE AS Clinics till Åre igen – registreringen öppen

Den uppskattade introkursen i lavinkunskap – SAFE AS Clinics – är tillbaka. 3 och 4 december kör man i Åre igen.

Text: Anton Furuland • 2022-11-04 Uppdaterad 2022-11-07

Att lära sig mer om snö- och lavinsäkerhet samtidigt som man har kul på köpet samt stödjer en bra sak, det låter inte så dumt va? Det är vad säkerhetskursen SAFE AS Clinics har att erbjuda.

Introkursen i lavinkunskap startades 2012 i USA av friåkarproffsen Jackie Paaso, Ingrid Backstrom, Michelle Parker och Elyse Saugstad och 2020 körde man för första gången här i Sverige och i Åre på initiativ av Paaso som ju är västjämte sedan ett gäng år tillbaka .

Schema och uppläge för SAFE As Clinics Åre 2022.

I år kör man igen och kommer hålla till på Åre Fjällsätra 3 samt 4 december. Med på kursen är förutom Jackie Paaso också skidessen Reine Barkered, Caroline Strömberg, Wille Lindberg och Lovisa Rosengren samt äventyraren Maria Granberg.

När Jackie Paaso instruerar, då lyssnar man. Foto: Frida Berglund

Teori kommer varvas med praktik. Dessutom avslutas dagen med en aprés och ett lotteri med fina priser där överskottet går till fjällräddningen i Åre.

Dag 1 är reserverad för tjejer medan dag 2 är öppen för alla. Pris för kursen är 1 600 kronor per dag och anmälan hittar du HÄR. För att delta behöver du vara 14 år och uppåt.


Text: Anton Furuland • 2022-11-04
ArtiklarNyheterÅrebergskunskapJackie PaasoJämtlandLavinsäkerhetReine BarkeredSafe asSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen