Oscar Mandin, Max Palm och Carl Regnér firar sina pallplatser som sig bör. Foto: Freeride World Tour/J Bernard

Freeride World Tour

Max Palm vann i Baqueira Beret – Carl Regnér på tredje plats

Under söndagen startade Freeride World Tour 2023 och ännu en gång var den en viss Max Palm som var allra bäst i Baqueira Beret.

Text: Anton Furuland • 2023-01-30 Uppdaterad 2023-01-30

Det var inte lika spektakulärt som ifjol men osnyggt var det inte när Max Palm för andra gången på lika många försök tog hem första platsen i spanska Baqueira Beret när Freeirde World Tour 2023 drog igång under söndagen.

Palm satte en 360, drop modell större gånger två och sen avslutningsvis en backflip. På det också full kontroll och ett grymt flow i åkningen, som du själv kan se och bevittna nedan.

Palm var inte ensam svensk om att ha en riktigt bra dag i Baqueira Beret.

På pallen fick han sällskap av Carl Regnér som visade upp stabil åkning och slutade på tredje plats tack vare två stycken 360 och en mäktig 720. Franska rookien Oscar Mandin körde in på andra platsen.

Carl Regnérs åk.

För veteranen i sammanhanget Reine Barkered blev det en 16:e plats efter att ha överroterat en aning på en avslutande backflip.

Kristofer Turdell var dessvärre en av dem som gick bet på någon av de många stenarna på facet och tappade skidan.

Vi kan nog räkna med en revanschsugen Mr Turdell när det snart är dags igen för Freeride World Tour – 4 februari i Andorra och Ordino-Arcalis.

Ställningen i herrarnas skidor efter första stoppet. Trevlig svensk läsning.
Resultat och ställning i damernas skidor.
Resultat och ställning damernas snowboard.
Resultat och ställning herrarnas snowboard.

Text: Anton Furuland • 2023-01-30
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen