Åkare: Stefan Palm Omslagsfoto: Mattias Fredriksson

Tidning

Stefan Palm, Låddebakte & Torkilstöten i säsongens sista Åka Skidor!

Säsongens sista Åka Skidor har anlänt! Vi avrundar 22/23 med att träffa Stefan Palm, upptäcka Ljungdalsfjällens La Grave och ge oss in i stenfalkens rike i Sarek. och mycket mer.

Text: Åka Skidor • 2023-03-18 Uppdaterad 2023-03-17

Låddebakte

Vid ett vägsjäl i Sarek, längs Rapadalens frusna floddelta finner du ett åk som kanske kan beskrivas som något i världsklass när det kommer till kategorin korridorer.

Svårtillgängligt, nyckfulla snöförhållanden och allmänt vild terräng gör Låddebákte till en svårfångad skalp i skidsammanhang.


Stefan Palm

Vi möter bergsguiden Stefan Palm som i mer än 30 år tagit skidsugna gäster till snöiga platser över hela världen. Hans förmåga att hitta den bästa snön är i elitklass och hans passion för skidåkning är exceptionell. 


Torkilstöten

Ett fjäll och en lift utan vare sig snökanoner eller pistmaskiner. Häng med till Torkilstöten i Ljungdalsfjällen som bjuder på uteslutande orörd snö och en oerhört charmig liftvakt.


Pralognan

Hört talas om Pralognan-La-Vanoise? Med närhet till giganten Les Trois Vallés hittar du även här skidåkning i världsklass.


Zoom

Världens bästa skidfotgrafer levererar som vanligt världens fetaste skidbilder. Som till exempel den här värstingen från firma Oscar Enander och Marcus Caston.Prenumerera på Åka Skidor

Teckna din prenumeration dintidning.se/aka-skidor


Text: Åka Skidor • 2023-03-18
ArtiklarÅka SkidorAxel AdolfssonBOACastonEvelina NilssonJesper TjäderLåddebakteLjungdalenMarcus CastonMartin OlsonNordicaNorgeOscar EnanderPalmPralognanRailisticSarekStefan PalmSverigeToppturerTorkilstöten

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen