Prylguide

5 handskar för toppturer

Varma, luftiga och slitstarka. Vi tipsar om fem handskar som är särskilt bra för dina toppturer.

Text: Åka Skidor • 2023-04-12 Uppdaterad 2023-04-11

Black Diamond Transition

Läderhandske till via ferrata och för att säkra vid klätterväggen för de lite hårigare turerna när du ska fira dig ner till vårens bästa åk.

Riktigt robusta handskar att göra dig och dina händer desto gladare.

Getläder ökar livslängden samtidigt som den slitstarka nylonen ger både stretch och välkommen ventilation. Säkra passformen med kardborre-justering i mudden.

599 kronor


Arc’teryx Alpha SL

SL i namnet står för Super Light. Och dessa väger inte mycket på tassarna. Endast 85 gram.

Perfekt handske för högintensiva aktiviteter, som när du går uppför på toppturen. Handflatan och fingrarna är i skinn som står emot slitage och ger ett bra grepp.

1 100 kronor


Norrøna Lyngen

Läderhandskarna Lyngen Windstopper är lätta, tekniska handskar avsedda för toppturer.

Baksidan är tillverkad i ett tjockare Gore-Windstopper-fleecetyg som ger dig ett par vindtäta och bekväma handskar.

Handflatan är tillverkad i impregnerat läder som ger exakt grepp och god hållbarhet, och insidan är fodrad med ull som ger extra värme.

1 199 kronor


Hestra Ergo Grip Active

Smidig och slitstark handske med tajt passform.

Ergo Grip Active är vindtät, vattenavvisande och ventilerande. Handsken är utmärkt för en mängd olika outdooraktiviteter, och är suverän på exempelvis toppturen.

Tydligt förböjda fingrar, i princip inget överskottsmaterial på handens insida samt smart placerade sömmar som undviker skav.

895 kronor


Salomon QST Paw

3-fingersvante för de lite kyligare turerna i vinter.

Med företagets allmountainexpertis och den senaste Gore-Tex-tekniken med skön PrimaLoft-isolering är QST PAW-handsken redo för offpistäventyr och toppturer de dagar som är lite kyligare. Med kevlarförstärkning och en blandning av läder och softshell är handsken tålig, plus att den ger ett bra grepp.

1 300 kronorText: Åka Skidor • 2023-04-12
ArtiklarPrylararcteryxBlack DiamondHandskarHestraNorrönaPrylarPrylguideSalomonToppturUtrustning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen