5fd931956dfc9

Nyheter

Äntligen dags för Revelstoke

Imorgon är det dags för Revelstoke Mountain Resort att öppna sina dörrar för första gången.

Text: Åka Skidor • 2007-12-20

En ny skidort i Interior British Columbia är äkta godis för en offpistpundare med näsa för puder. Med tanke på att Revelstoke är en av de platser i skidvärlden som får mest regelbundna snöfall kittlar det ganska hårt i skidtarmen.

Fallhöjden på Mount Mackenzie är hela 1 443 meter och är den högsta i Nordamerika vilket inte direkt gör saken sämre. Till i år finns det två liftar på berget: en gondol med namnet Revelation och en fyrstolare till toppen påpassligt kallad The Stoke. Sammanlagt finns det 27 markerade nedfarter på berget som tiltar åt det mer avancerade hållet. Det finns även fyra alpina bowler som går att hika till vilka bjuder på allt från skogsåkning till rå alpin terräng.

Åka Skidor har självklart redan spanat in denna offpistpärla, något vi gjorde redan förra vintern med en snowcat. Vi kan rapportera om grym skogsåkning som antagligen blivit ännu bättre eftersom man har gallrat kraftigt bland granarna.

Revelstoke Mountain Resort kommer att fortsätta att bygga ut under de närmaste åren. Flera nya liftar är planerade liksom infrastruktur i botten på skidorten med butiker, restauranger, hotell och annat boende. Allting beräknas vara klart kring 2015 och då kommer den totala fallhöjden att bli hela 1 829 meter. Det kommer att bli spännande att följa utvecklingen.

Av: Åka Skidor

Äntligen dags för Revelstoke
Äntligen dags för Revelstoke
Äntligen dags för Revelstoke

Äntligen dags för Revelstoke
Äntligen dags för Revelstoke
Äntligen dags för Revelstoke


Text: Åka Skidor • 2007-12-20
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top