5fd93196510d3

Nyheter

Burton trotsar förbud mot snowboard

Tro det eller ej, men det finns fortfarande skidorter i Nordamerika som förbjuder snowboardåkare i sina liftsystem.

Text: Åka Skidor • 2008-01-02

Det är Alta, Mad River Glen, Taos och Deer Valley. Brädgiganten Burton vill göra något åt den saken och uppmuntrar därför till lite civil olydnad i en tävling som de kallar för “Poach for freedom”.

Tävlingen går ut på att skicka in en film där man åker snowboard i någon av de fyra förbjudna anläggningarna. Sammanlagt ligger det 20 000 dollar i prispotten, 5 000 dollar går till den bästa filmen från vart och ett av områdena.

Burton uppmanar alla deltagare att följa övriga regler som gäller på skidorten och att alltid köpa liftkort – trots det lätt anarkistiska upplägget. Skallen ekar: “power to the poachers”, “sabotage stupidity”.

Sedan kan man tycka vad man vill om filmen som ligger på Burtons hemsida där en basröst på äkta american-hell-yeah-vis förkunnar att det är var och en patriotiska skyldighet att bryta mot reglerna på dessa “fascist resorts” – “it’s your patriotic duty as an american”.

Taos har tidigare meddelat att de kommer att tillåta snowboardåkare på sina domäner från och med 19 mars i år. Ägarna tyckte det var på tiden, och det är bara att hålla med om. Ingen av de tre andra har däremot några som helst planer på att tillåta brädåkare. Mest löjligt blir det i Alta som är ihopbyggt med grannorten Snowbird, där det går alldeles utmärkt att åka bräda. Man häpnar.

Poach for freedom

Av: Åka Skidor


Text: Åka Skidor • 2008-01-02
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top