5fd93197ca4e8

Nyheter

Wester och Olsson kvalificerade för X-Games

Freestylekungarna Jacob Wester och Jon Olsson är hittills de enda två svenskar som är inbjudna till årets Winter X-Games som går i Aspen, USA den 24-27 januari, det tolfte i ordningen.

Åka Skidor • 2008-01-04

Både Olsson och Wester är inbjudna till både slopestyle och big air, däremot ser det inte ut just nu som att någon av dem får köra superpipe.

I skiercross kan vi också hoppas på blågula topplaceringar. Främst genom Lars Lewén som vunnit X-Games två gånger förut och tillhör förhandsfavoriterna. Även Eric Andersson och Magdalena Iljans står på inbjudningslistan och lär dyka upp på startlinjen taggade till tänderna.

I snowboard är det däremot tunt med svenskar i år, inte en enda svensk är hittills inbjuden till årets X-Games.

Winter X-Games 12

Av: Åka Skidor

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top