5fd9319dc8fd7

Nyheter

Friåkaren Billy Poole död vid olycka

Den amerikanske friåkaren Billy Poole omkom i slutet på förra veckan i sviterna av en krasch.

Text: Åka Skidor • 2008-01-31

Olyckan skedde i ett område som heter Wolverline Cirque som ligger i Little Cottonwood Canyon, strax utanför Salt Lake City, under en filminspelning för Warren Miller. Poole tappade kontrollen efter ett stort dubbeldropp och landade på sten för att senare flyga in i en klippvägg. Vännen och världsrekordhållaren i klipphopp, Jamie Pierre, var först på plats vid olycksplatsen. Poole flögs med ambulanshelikopter till Salt Lake City men hans liv gick inte att rädda på grund av svåra skall- och nackskador.

28-årige Poole var på väg upp i friåkningshierarkin och tillhörde skiktet under den absoluta eliten. Han hade några år tidigare flyttat från Montana till Salt Lake City för att utvecklas som skidåkare. Poole gjorde sig känd som en våldsamt satsande skidåkare som inte backade för speciellt mycket, inverterade trick från feta klippor var närmast vardagsmat för honom. Han var definitivt en av de åkare som förde friåkningen framåt. Skidcommunityn i Salt Lake City sörjer Billy som var en omtyckt figur där.

Av: Tobias Liljeroth

Friåkaren Billy Poole död vid olycka
Friåkaren Billy Poole död vid olycka


Text: Åka Skidor • 2008-01-31
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top