5fd9319e99a8a

Nyheter

Jon Olsson vann guld i X-Games

Det blev svenskt överst på pallen i X-Games i Aspen när Jon Olsson tog hem big air-tävlingen i helgen.

Text: Åka Skidor • 2008-01-31

Jon mötte Charles Gagnier i finalen som inte hade mycket att säga till om när herr Olsson stompade sin Kangaroo Flip cleanare än någonsin. Det var Jons andra guld i X-Games och ett efterlängtat sådant, det senaste kom 2003.

– Det känns underbart. Jag har haft guldmedalj på X Games som mål i princip hela året som har gått, säger Jon Olsson.

Jon följde sedan upp med att ta hem bronset i herrarnas slopestyle efter den vinnande norrmannen Andreas Håtveit och Joshy Wells. En lite besviken Jon hade tidigare lovat sig själv att köpa en Rols Royse med skidräcken om det blev dubbla guld i X-Games. Nu fick han nöja sig med sin tionde medalj i X-Games i sin karriär, något som gör honom till en av de mest framgångsrika friåkarna på skidor genom tiderna.

Jons vinnande hopp i big air:

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-01-31
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top