5fd931ab271ca

Nyheter

Funäsdalen Sequence

I helgen är det premiär för Funäsdalen Sequence. En helt ny tävlingsform där jibbers möter friåkare på lika villkor.

Text: Åka Skidor • 2008-02-14

Funäsdalen satsar hårt just nu. Innan jul öppnades det nya skidområdet på Funäsdalsberget och till helgen är det premiär för Funäsdalen Sequence. Konceptet är friåkinng i sin ädlaste form: inga regler, allting är tillåtet och möjligt. Jibbers och friåkare möts på lika villkor. Åket får max ta en minut men det är egentligen den enda begränsingen. Åkarna kan välja mellan att köra en linje i parken eller dra en linje på fjället, eller kombinera de båda. En jury av domare bedömer sedan åkarna.

Under fredagen kommer deltagarna att utforska området på berget för att hitta och testköra sin sekvens som de ska utföra under själva tävlingsdagen. Lördagens tävling startar kl 10.00 på toppen av berget och ”sekvenserna” betas av i tur och ordning ner mot byn. Dagen avslutas med prisutdelning och bankett för deltagarna på Toppstugan.

Poängbedömning
– Svårighetsgrad
– Stil – i luft/på föremål/under åk
– Aggressivitet – hastighet och hopp
– Kontroll
– Nytänk/innovation

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-02-14
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top