5fd931ae72d9c

Nyheter

Jon tar medalj

Med ett guld och ett brons från X Games, actionsporternas OS, i rycksäcken tog sig Jon över gräsen till Kanada för att köra FIS-tävling i Red Mountain. Resultatet blev en andra plats och en ny medalj att packa ned.

Text: Åka Skidor • 2008-02-15

I sin sjätte tävling sedan alpinsatsningen och vadet med Jens Byggmark om att ta sig till OS 2014 i storslalom, skördar Jon Olsson redan medaljer. Olsson skrällde med andra snabbaste tiden i första åket och den snabbaste tiden i andra åket.

– Det var inte det starkaste startfältet jag mött men åkningen kändes verkligen bra och det är otroligt kul att få hamna på pallen i storslalom igen; det var ju ett par år sen sist, skrattar en mycket glad Jon Olsson.

Vadet: Om Olsson tar sig till OS 2014 får han 50 000 av Byggmark, klarar han det inte får Byggmark 50 000 av Olsson. Vadet gjordes i somras efter en diskussion mellan de två kompisarna.

Som junior körde Jon Olsson i alpina juniorlandslaget och det spåddes en lysande framtid för honom inom alpint, men efter framfångarna i freestyle lade han fartdräkten på hyllan och satsade fullt ut på freestyle. Den nyupptagna satsningen i alpint kombinerar Jon Olsson parallellt med sin freestylekarriär. Tidigare i vintras sa Olsson att han alltid har undrat hur duktig han hade kunnat bli. Att det egentligen skall vara omöjligt att ta sig hela vägen fram vet Jon Olsson om men det är just det som ger honom drivkraft att kämpa så hårt det bara går. – Oddsen för att Jens Byggmark skall få pengarna är väl större än att jag får dem, men man ska aldrig säga aldrig, säger Olsson.

– Han är rolig. Han tror att det är så lätt. Han inser inte att visa saker är omöjliga. Han har ju grym skidkänsla, men jag tror att han är lite svag i låren för att köra alpint, haha, säger Byggmark. Exakt hur vadet skall sluta får tiden utvisa men med gårdagens andraplats visar Jon Olsson att han inte skall räknas ut.

Jon tar medalj
Jon tar medalj


Text: Åka Skidor • 2008-02-15
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top