5fd931d0a5892

Nyheter

Dags för Jons super sessions

Idag drar Jon Olssons nya inbjudningstävling, Super Sessions, igång i Åre.

Text: Åka Skidor • 2008-03-27

Efter tre år med Jon Olsson Invitational var det dags att hitta på något nytt för den en av skidvärldens största entrepenörer. Inbjudningstävlingen i Åre lockade de största åkarna till ett av de största hoppen som någons byggts där de tog sporten till en ny nivå. När Jon insåg att det inte gick att toppa det en gång till valde han att förändra konceptet istället för att mala på i gamla, trygga hjulspår.

Jon Olsson Super Sessions är också en inbjudningstävling men med den skillnaden att varje åkare tävlar i ett team med en fotograf och en filmare. Åkarna har 11 dagar på sig att få ihop så bra material som det bara går. Lagen ska sedan sätta ihop ett två minuter långt bildspel och en film på tre minuter som sedan bedöms av en jury.

Tävlingsarenan består av fem olika features som är spridda över Åres skidområde. Åkarna kör en session på varje feature. Hoppen skiljer sig rejält från varandra där kanske den mest spektakulära är ett klassiskt freestylehopp med en extremt sprättig kicker. Hur tolkar dagens bästa new school-åkare old school-erans hopp? Det finns bara ett sätt att få reda på det …

Efter tre sena återbud från bland annat vinnaren av fjolåret JOI, PK Hunder, fick två unga svenskar från Åre chansen i startfältet: Oscar Scherlin och Henrik Harlaut. Det ska bli spännande att se hur de står sig mot världens absolut bästa freestyleåkare.

Lagen i Jon Olsson Super Sessions:

Lag

Åkare

Filmare

Fotograf

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Colby West
Simon Dumont
Sammy Carlson
Jon Olsson
Oscar Scherlin
Peter Olinek
Andreas Håtveit
Henrik Harlaut
Jacob Wester
Mike Clarke

Christian Begin
Riley Poor
Dominique Janiszewsi
Johnny DeCesare
Marcus Hansen
Érik Simard
Jon Håtveit
David Schmith
Andreas Olofsson
Drew Lederer

Damian Cromwell
Blake Jorgenson
Nate Abbot
Mattias Fredriksson
Johan Ståhlberg
Felix Roux
Vegard Breie
Andrew Napier
Ben Zucker
Annaleah De Masi

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-03-27
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top