5fd9320731b2e

Nyheter

Stryn öppnar glaciärliften trots allt

Efter många turer och en massiv folkstorm har ägarna till Stryn Sommerskisenter beslutat att sätta upp glaciärliften i sommar, trots att de först bestämt sig för att inte göra det.

Text: Åka Skidor • 2008-04-18

Det blev en kraftig reaktion bland sommarskidälskande skidåkare när ägarna till Stryns sommaskidcenter för några veckor sedan gick ut och meddelade att de inte skulle sätta upp släpliften på glaciären i år. Den främsta anledningen till det beslutet var att den allt kortare säsongen i Stryn på sommaren gjort siffrorna allt rödare för varje år. Ägarna, familjen Skibenes, såg därför att den bästa lösningen var att helt enkelt strunta i att montera upp släpliften på toppen och i samma veva höja liftkortspriserna. En något märklig lösning kan tyckas eftersom de flesta som kommer till Stryn gör det för åkningen som näs via den övre liften.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och blev långt mycket starkare än de hade kunnat förutse. Facebook-gruppen “Vi som er imot et Stryn Sommerskisenter UTEN breheisen!!!! ” fick snabbt över 2300 medlemmar och på många andra håll på nätet och i skidkretsar blev reaktionerna starka. Beslutet väckte även starka reaktioner från lokala näringsidkare och Stryns kommun för vilka kringintäkterna från sommarskidcentret är viktiga. Till slut blev trycket för stort på ägarna som helt enkelt gjorde en tvärvändning och bestämde sig för att trots allt montera upp glaciärliften även i år.

– De starka reaktioner som vi fått från våra trogna gäster har gjort att vi sett över vårt beslut lite extra. Tryckket från dem gjorde att vi ändrade oss. Vi kan helt enkelt inte förlora våra mest trogna gäster, säger ägaren Håvard Skibnes till Friflyt.no och fortsätter med att bemöta kritiken från de som tror att beslutet att stänga liften, för att sedan trots allt öppna den igen, är en medveten marknadsföringstrategi.

– Det har det absolut inte varit men jag förstår att folk kan tro det. Driften av liften är en kompicerad sak men det känns som att vi kommit i mål nu. Vi är väldigt glada för allt engagemang som våra gäster visat, avslutar Skibnes.

Så nu kan vi som inte tycker att skidsäsongen inte är lång nog se fram emot ännu en sommar med Europas bästa sommarskidåkning. Åk som SS Norway, Långa och Korta Baksidan, Mannefallet med flera nås med lätthet från den övre liften och bör inte missas under en vistelse i Stryn.

I det kommande numret av Åka Skidor kan du läsa en stor artikel + åkguide om Stryn med fantastiska bilder från Mattias Fredriksson. Numret finns i butik den 20 maj.

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-04-18
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206