5fd93213cad0f

Nyheter

Extrem-NM dag 1: inställt i Riksgränsen

Hårda vindar och snöfall gjorde att första dagens tävlingar i Extrem-NM i Riksgränsen fick ställas in.

Text: Åka Skidor • 2008-05-13

Medan övriga delar av Sverige har haft fantastiskt vårväder kan Åka Skidor rapportera direkt från ett vintrigt Riksgränsen. Här uppe råder det nämligen full vinter med hårda vindar och snöfall. Just nu ligger det mer än en decimeter nysnö på marken och det kommer hela tiden mer. Det står maj i almanckan men det känns, och ser mer ut som februari.

Samtidigt fick den första dagens kvalåk i Extrem-NM avlysas på grund av hårda vindar och dålig sikt uppe på Nordalsfjell där det rekordstora fältet på 160 åkare ska göra upp om vem som är Skandinaviens bästa friåkare.

Ovädret ligger kvar över Riksgränsen även nu på morgonen och tävlingsledningen har beslutat att skjuta på tävlingen några timmar. Väderprognosen ser lite, lite bättre ut framåt eftermiddagen och kvällen så förhoppningsvis kan kvalet avgöras idag.

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-05-13
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top