5fd9322092e46

Nyheter

Sommaren är här, dags att plocka fram skidorna!

Precis när sommaren har kopplat grepp om Sverige så öppnar sommarskidorterna i Norge med skön skidåkning, stora mängder snö och roliga partyn.

Text: Åka Skidor • 2008-06-03

Det finns alltid skidåkning någonstans på jordklotet för den som inte känner att fem månaders vintersäsong är tillräckligt. Vårt kära grannland Norge bjuder på sommarskidåkning och sköna upplevelser i absolut toppklass bara några timmar från Mellansverige. Folgefonna öppnade för ett par veckor sedan och i helgen var det dags för Stryn att äntligen slå igång liftarna för säsongen.

Tyvärr stod den övre glaciärliften på grund av ett tekniskt fel, ganska ironiskt med tanke på alla turer som det varit kring den under försäsongen. Men en stängd lift är inget hinder om man är norrman och dessutom sugen på att åka SS Norway, Baksidan och alla de andra klassiska offpistlinjerna på Strynefjellet. Ett stort gäng spände skidorna på ryggsäckarna och hikade upp ett par hundra höjdmeter och kunde köra premiärturer i perfekt “slösh” som norrbaggarna kallar skönt slaskig vårsnö.

Både Stryn och Folgefonna har öppet en bra stund in på sommaren, håll utkik på deras respektive hemsida för information om öppettider, status på parkerna och annat matnyttigt. Dessutom kan du självklart kolla in artikeln om Stryn i sommarnumret av Åka Skidor med fantastiska bilder från Mattias Fredriksson.


Text: Åka Skidor • 2008-06-03
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206