5fd93229cfc50

Nyheter

MTB-festival i Gesunda nu i helgen

Till helgen blir det premiär för cykelfestivalen Mayhem i Sverges hetaste, nya cykeldestination Gesunda med partyn, tävlingar och massa skön cykling.

Text: Åka Skidor • 2008-06-10 Uppdaterad 2020-12-16

Nu i helgen, 13-15 juni, är det dags för Mayhemfestival i Gesunda. Det är den första av två festivaler från gänget kring Mayhem, den stora kommer som vanligt att smälla av i Åre, 4-10 augusti.

Det blir bland annat premiär för det nya freeridespåret Excalibur, döpt efter en av världens snabbaste berg- och dalbanor. Spåret är supersnabbt med skönt flyt och har en mängd cykelgodis som table tops, step downs, gap jumps, och wall rides. Banbyggaren John Roche lovar att man kommer garanterat tugga fradga hela vägen ner av ren glädje.

Fredag kväll blir det filmvisning av säsongens hetaste freeridefilmer på storbildsskärm. Klockan 23:45 öppnas liftarna för något så exotiskt som liftburen freeridecykling i midnattssol (nåja).

På lördag är det dags för helgen höjdpunkt: tävlingen Sram Chainless Massacre, en downhilltävling – fast utan kedja, vilket sätter åkarna på ordentliga prov. Bromsa och tappa farten eller låt hjulen rulla och se vad som händer… Alla åkare får påpassligt nog en ny kedja i pris.

MTB-festival i Gesunda nu i helgen

Banbyggaren

På kvällen blir det fullt ös och party i Gesundas toppstuga med den fantastiska utsikten över Siljan och Dalaskogarna. DJ Zaki bjuder på sköna beats fram tills småtimmarna.

Söndag är tänkt som vilodag för de som är lata och öppen åkning för alla med energi kvar i kroppen. På eftermiddagen blir det grillning och skönt häng innan det är dags att återvända till verkligheten igen.

Av: Tobias Liljeroth

MTB-festival i Gesunda nu i helgen
MTB-festival i Gesunda nu i helgen
MTB-festival i Gesunda nu i helgen

MTB-festival i Gesunda nu i helgen
MTB-festival i Gesunda nu i helgen
MTB-festival i Gesunda nu i helgen


Text: Åka Skidor • 2008-06-10
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top