5fd9322f65df9

Nyheter

Internationell downhilltävling i Åre

Alla downhillsugna kan redan nu skriva in helgen 6-7 september i kalendern, då Åre arrangerar en deltävling i den internationella serien Avalanche Trophy. Cykel utför hela Åreskutan med masstart är tävlingsidén.

Text: Åka Skidor • 2008-06-16

Saab Salomon Avalnche Trophy är en serie downhilltävlingar som arrangeras av den franska organisationen Union Confederale Coordination. UCC arrangerar en rad olika tävlingar och cuper med fokus på långa downhilltävlingar som specialitet. Den mest kända är den klassiska Mega Avalanche som körs varje år i Alpe d’Huez och har gett upphov till en mängd tävlingar med just samlingsnamnet Avalanche som delas in efter längd på åken, allt enligt fransk förvirringsideologi och logik. Åre-tävlingen ingår i en serie som kallas Maxi Avalanche där tävlingstiden ska ligga på runt 20 minuter. Förutom den serien så ingår tävlingen även i den internationella touren Saab Salomon Avalanche Trophy.

Tävlingsbanan kommer att dras från toppen på Kabinbanan ner till Åre by. Den exakta sträckningen är inte klar ännu men vinnartiden ska ligga på runt 20 minuter så det kommer att bli en del kringelkrokar nedför Åreskutan för att hitta en bra bana som är tillräckligt lång.

Antalet åkare är begränsat till 200 stycken första året så om du är sugen att vara med så passa på att anmäla dig tidigt. Det här är den enskilt största cykeltävlingen i Åre sedan succé-VM 1999 så det kommer att bli bra drag och fest i byn!

Anmälan och mer information finns på: www.saabsalomonavalanchetrophy.com/uk/

Internationell downhilltävling i Åre
Internationell downhilltävling i Åre
Internationell downhilltävling i Åre

Internationell downhilltävling i Åre


Text: Åka Skidor • 2008-06-16
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top