5fd9323fbed42

Nyheter

Jon Olsson ett steg närmare OS

Den 7 augusti var det dags för den andra FIS-tävlingen i storslalom. I tävlingen som hölls i Treble Cone, Nya Zeeland visade Jon Olsson framfötterna och tog en överraskande seger.

Text: Åka Skidor • 2008-08-10

Med en packning på 139 kg tog sig Jon Olsson från Monacos gassande sol till Nya Zeelands snöbeklädda berg för sex veckors tävling och träning. Olsson som anlände till Nya Zeeland för bara fyra dagar sedan hann inte med någon träning innan själva tävlingen utan det var ”rakt på race”, som Jon själv uttryckte det.

– Det fungerade ganska bra i första åket och sen fick jag en aha-upplevelse i det andra då jag verkligen fick till lite fler småsaker vilket gjorde att allt gick mycket bättre. Jag tycker att det är mitt bästa åk jag gjort. Kan jag fortsätta så här kommer det att börja gå bra redan i år och det känns superkul, sa Jon Olsson efter tävlingen.

– Jag ser fram emot att hinna få in lite träningar innan de kommande racen här i Nya Zeeland, men det är samtidigt skönt att vara igång till 100 procent så här tidigt, säger Olsson.

Tävlingen som gick av stapeln i Treble Cone var den andra storslalomtävlingen i år. I den första som hölls i Cardona den 6 augusti kom Jon Olsson på sjätteplats.

– En sak är säker, det var ett steg i rätt riktning mot OS, ett större och snabbare steg än jag hoppats på innan resan till Nya Zeeland, fortsätter en nöjd Jon Olsson.

Herr Olsson ser märkbart nöjd ut i videobloggen men om det främst var för segern eller att hans tystlåtne sidekick Oscar Scherlin lyckats få till en date med en lokal tjej ska vi låta vara osagt.


Text: Åka Skidor • 2008-08-10
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top