5fd93253df3a9

Nyheter

Jon spöade flera landslagsåkare

Försäsongsträningen nere på Nya Zeeland verkar ha gett resultat för Jon Olsson. I helgen tog han en mycket meriterande tredjeplats i en FIS-tävling. Bland annat spöade han flera landslagsåkare, däribland ingen mindre än Jens Byggmark.

Text: Åka Skidor • 2008-09-01

Tiofaldige X-Gamesmedaljören Jon Olsson som nyligen har inlett en alpin karriär tog idag en meriterande tredjeplats i veckans FIS-tävlingar på Nya Zeeland. Olsson slog med sin topplacering sex av de sju åkare från det alpina landslaget som deltog.

– Jag var extra peppad inför dagens tävling eftersom hela landslaget var på plats. Men att jag bara skulle ha en svensk före mig och distansera Jens Byggmark med nästan en halv sekund i det första åket hade jag inte förväntat mig, säger Jon Olsson.

Jon Olsson, som satsar på att ta sig till alpina OS i Sotji 2014 efter en vadslagning med Jens Byggmark, visade att han kan konkurrera med eliten. På det hårda underlaget lyckades han sätta näst snabbaste tid i första åket, kort bakom Niklas Rainer och före en lång rad toppåkare från bland annat Schweiz, Frankrike och USA.

– Första åket kändes bra trots en del dimma. Men att det skulle gå riktigt så här bra var en överraskning, säger Jon Olsson.

Bland de svenska landslagsåkare som fick se sig frånåkta fanns även Mattias Hargin, Anton Lahdenperä och Matts Olsson som varit väldigt het på landslagsträningarna.

Efter ett stabilt andra åk slutade Jon Olsson på tredje plats, totalt 1,15 sekunder bakom Niklas Rainer som vann tävlingen. Olsson tog därmed viktiga poäng i den FIS-ranking som kan kvalificera honom till Europacupen och världscupen.

– Att kunna mäta mig så bra mot de svenska landslagsåkarna rankar jag som min största alpina framgång hittills och det stärker naturligtvis motivationen att fortsätta satsningen, avslutar Jon Olsson.

Efter lördagens tävling i slalom står hoppträning på Olssons schema de närmaste dagarna, innan det är dags att ladda upp för Continental Cup i Treble Cone.


Text: Åka Skidor • 2008-09-01
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top