5fd932711ad65

Nyheter

Gå fotoskola med Mattias Fredriksson

Nästa helg ordnar Åka Skidors ständige medarbetare, mästerfotografen Mattias Fredriksson, fotoskola i norska Hafjell. Perfekt för dig som vill lära dig mer om actionfoto.

Text: Åka Skidor • 2008-09-15

Trogna läsare av Åka Skidor behöver ingen närmare presentation av Mattias Fredriksson, vår ständige medarbetare har genom åren klivit fram som en av världens ledande actionsportfotografer med skidåkning och mountainbike som främsta expertområden. Nu kan även du få ta del av Mattias bästa tips och tricks i en tre dagar lång workshop i norska Hafjell, 24-26 september. Till sin hjälp har Mattias Martin Söderström och Trond Hansen, två av världens absolut bästa slopestylecyklister.

Fredriksson assisteras av Joakim Andreassen och Kristoffer Andersson under workshopen. Andreassen är en ung norsk fotograf som redan utmärker sig med spänstig action bilder. Andersson är en duktig photoshoppare, som har jobbat mycket for mode och rockfotografen Bjørn Opsahl.

Workshopen ägnar sig både åt fotografer och fotoentusiaster från actionsportvärlden som önskar fördjupning i att fånga motiv i snabb rörelse. Oavsett om du vill lägga fokus på skidor eller mountainbike har du mycket att hämta på denna workshop.

Program

Dag 1

Vi startar med att Fredriksson ger en kort introduktion om han själv och presenterar sitt arbete. Därefter kommer inledningen knytas upp mot redaktionella och kommersiella möjligheter för extremsport fotografer. Vilka bilder säljer, vilka marknader finns och hur man vänder sig till potentiella kunder.

I del två demonstrerar Fredriksson hur han arbetar med hjälp av professionella cyklister. Deltagarna vill lära sig tekniker och ljussättningar för att få optimala actionbilder.

Dag 2

Praktisk fotografering med tät uppföljning av Fredriksson och två assistenter. Deltagarna får möjlighet till att fotografera cyklisterna i sitt rätta element i Hafjell och använda gårdagens teori i praxis.

Dag 3

Sista dagen används till regi, bild urval och efterbehandling. Fredriksson kommer att gå igenom bilderna som är tagna tillsammans med deltagarna.

Totalt blir det tre actionfyllda dagar fullspäckat med inspirerande undervisning.

För mer information, skicka e-post till post@bildernordic.no

Pris 5 600 kronor, inklusive övernattning Tid 24-26 september Plats Hafjell, Norge Anmälan sker på www.bildernordic.no

Av: Tobias Liljeroth
Foto: Mattias Fredriksson

Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson

Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson
Gå fotoskola med Mattias Fredriksson


Text: Åka Skidor • 2008-09-15
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top