5fd9329de214a

Nyheter

Åk skidor i helgen

Snön har kommit till Sverige och nu börjar skidanläggingarna öppna för säsongen. Här kan du stilla skidbegäret redan i helgen.

Text: Åka Skidor • 2008-11-21

Tidningarna och TV-nyheterna skriker om blixthalka, snökaos och bilar i diket; vintern har kommit till de södra delarna av Sverige med andra ord. Lite längre norrut innebär det att skidanläggningarna kan börja öppna för säsongen. Om du är beredd att åka några mil så går det att få sig några åk redan i helgen. Här är de anläggningar som har öppnat:

Hemavan
Centrumliften är öppen och fyra backar.

Tärnaby
Ingemarbacken och Anjabacken är öppna.

Lindvallen
Gustav, Lisa samt delar av Nisse öppnar idag, fredag. Fyra liftar går.

Tandådalen
Har öppnat Stora Backen, Barnbacken och tre liftar. Hundfjället är stängt.

Åre
Trots låga temperaturer i flera veckor och en del snö de senaste dagarna så är Sveriges största skidort som vanligt långsamma med att öppna. De enda backarna som öppnar till helgen är Dalliften i Duved och Ullådalsliften.

Vemdalen
Mellanliften med Turisten öppen för träningsgrupper fredag-söndag. Pass Express öppen med Persbacken. Skals öppnar på lördag.

Björnrike
Björnvallsområdet och Hotelliften.

Klövsjö
Klövsjö Express, Skistar och Barnliften.

Hemsedal
Hemsedal kan skryta med att kunna erbjuda hela 750 meters fallhöjd redan i november. Fyra backar och tre liftar är öppna. Dessutom öppnar en parklinje med flera boxar och hopp till helgen.

Trysil
Har två liftar öppna och tre pister med sammanlagt 6,4 kilomters åkning.


Text: Åka Skidor • 2008-11-21
Nyheter

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top