5fd9317ea5519

Nyheter

Så blir vädret den här säsongen

Flera internationella väderinstitut har idag publicerat långtidsrapporter för hur vädret blir den här säsongen och dessvärre är det ingen vacker läsning. Om experterna får rätt blir det en mild vinter med lite snö och mycket regn.

Text: • 2014-11-10 Uppdaterad 2020-12-16

Accu Weather och Weather Service International är några en av de internationella väderinstituten som meddelar att det blir en mild vinter. Enligt dem blir det onormalt varmt i Norge och Sverige.
– När man kommer fram till samma resultat baserat på olika stationer styrker detta sannolikheten. De här långtidsprognoserna utvecklas hela tiden och är bättre nu än för några år sedan, säger Rasmus Benestad, vid Meteorologisk Institutt Norge, till yr.no.

Upprepade högtryck över de västra delarna av Skandinavien kommer att att ge en varm vinter i Sverige och Norge enligt Accu Weather. Snöprognosen ser desto bättre ut i Östeuropa där det kommer bli en kall och snörik vinter. Även Italien och Balkan får en släng av det vita guldet men då kommer det via stormar. Snön kommer inte gå Alperna obemärkt förbi.

Flera platser i Sverige slog värmerekord under året och att det blir mildare väder är något som vi måste räkna med enligt experten.
– Jag tvivlar inte på att det blir varmare väder framöver. Jag tror att man kan vänta sig mer regn och mindre snö om vintern, säger Benestad.


Text: • 2014-11-10
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen