Foto: Jonas Kullman

Nyheter

Åre är Sveriges bästa skidort

För andra året i rad korades Åre till Sveriges bästa skidort under galan World Ski Awards. Åre har röstats fram av resejournalister, reseagenter och skidturister från hela världen.

Text: • 2014-11-25 Uppdaterad 2020-12-16

 I lördags hölls galan World Ski Awards i Kitzbühel och det blev utdelning för Skistar som tog hem två priser då Åre blev bästa skidort i Sverige och Trysil vann i Norge.

 -Vi är naturligtvis stolta och glada över att även i år kamma hem första pris för både Åre och Trysil som är två fantastiska skidorter. Vi arbetar kontinuerligt för att ge gästerna härliga skidupplevelser och utmärkelser av den här typen är en bra motivation för att fortsätta och bli ännu bättre i framtiden, säger Bo Halvardsson, SkiStars tekniska direktör.

Kort om Åre:

Åre är en modern skidort med lång historia och med sin internationella atmosfär är Åre Skandinaviens alpina huvudstad. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes restid finns två internationella flygplatser. I Åre finner man, förutom härlig skidåkning med 48 liftar och 109 nedfarter, en mängd restauranger med kulinariska upplevelser samt shopping och ett nöjesutbud som man inte alltid kan förvänta sig att hitta i en by. Skidområdet sträcker sig från barnvänliga Åre Björnen i öst, genom utmanande högzon och off pist i centrala Åre, till carvingentusiasternas paradis med Tegefjäll och Duved i väst.

Fakta: Skistar


Text: • 2014-11-25
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen