Foto från fjolårets lavinutbildning. Foto: Anna Öhlund

Nyheter

Chans till gratis lavinutbildning

För andra året i rad arrangerar InspireUs en lavinutbildning i Åre för att ge fler tjejer chansen att utbilda sig inom lavinsäkerhet.

Text: • 2014-11-26 Uppdaterad 2020-12-16

Alla skid- och snowboardtjejer över 18 år kan ansöka om en plats till utbildningen som hålls på Åre Lavincenter 9-11 januari. Åtta tjejer kommer sedan att väljas ut bland de sökande och få gå kursen gratis. I december presenterar InspireUs vilka tjejer som får plats på kursen.

“Söktrycket har hittills varit jättebra! Vi gjorde samma sak i fjol men har haft ett större gensvar den här gången”, berättar Caroline Strömberg, en av tjejerna bakom InspireUs.

Kursen består av åtta platser totalt och förhoppningen är att tjejerna efter genomförd kurs vill fungera som ambassadörer, som kommer att lyfta och inspirera till ett säkerhetstänk på berget.

“Vad vi tänker på när vi väljer ut tjejer till lavinutbildningen är främst hur de har beskrivit att de kommer föra kunskapen vidare. Hur de kan dra nytta av utbildningen och se till att kunskapen om lavinsäkerhet verkligen sprids i framtiden”, säger Caroline Strömberg.

Sista ansökningsdatum till lavinkursen är den 30 november. Här kan du ansöka till kursen.

Utbildningen är ett samarbete mellan InspireUs, BikesterKask och AddNature.

Fakta om InspireUs

InspireUs består av Anna Karlström, Caroline Strömberg och Rebecka Eriksson. Deras strävan är att tjejer ska våga och få ta en naturlig plats inom actionsporter för de utövare av sporten som de är.

Läs även: Sverres Kaskbike till salu till förmån för tjejlavinutbildning

Text: • 2014-11-26
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top