På lördag smygöppnar Hamrebacken i Duved. Det blir åkning i backens nedre del. Foto: Skistar

Nyheter

Åre smygöppnar i helgen

Nu öppnar skidanläggningarna en efter en. I Åredalen smygs vintersäsongen igång nu på lördag, då det blir gratis skidåkning i Hamrebacken i Duved.

Text: • 2014-11-27 Uppdaterad 2020-12-16

Det är nedre delen av Hamrebacken som hålls öppen och Skistar utlovar gratis skidåkning.

“Enligt prognosen ska det vara kallt och klart väder i helgen. Det innebär att vi kan snölägga fler nedfarter och göra klart mer åkyta. Vi vet dock att skidsuget är stort i Åre och väljer därför att öppna nedre delen av Hamrebacken för gratis åkning lördag och söndag. Nu håller vi tummarna för mer kyla och lite hjälp från ovan och ser fram emot en lång och snörik vinter”, säger Niclas Sjögren Berg destinationschef SkiStar Åre/Vemdalen. 

Det har inte varit helt optimala väderförållanden för att producera kanonsnö under hösten men nu är snötillverkningen i full gång i flera backar. Duved kan öppna tidigare tack vare förbättrat snökanonsystem.

Hamreliften är öppen lördag och söndag mellan klockan 9.30-15.00.

Andra skidanläggningar som också öppnar till helgen är Tandådalen och Hemsedal.


Text: • 2014-11-27
Nyheter

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top