5fd9316dc3340

Nyheter

Se upp i pisten här kommer cyklisten

Nu är snowbike, en cykel med skidor, tillåten i hela Åres skidområde.

Text: • 2014-11-29 Uppdaterad 2020-12-16

Efter att eventföretaget Explore Åre har ordnat grupper som kört snowbike på test i vissa delar av skidområdet, är det nu efter en utvärdering tillåtet att köra snowbike i alla Åres backar.

“Vi har jobbat hårt med att utveckla produkten, så det känns superkul att kunna erbjuda Åres gäster att hyra sin Snowbike och ge sig ut i backarna, precis som man hyr skidor”, säger Rickard Fredriksson, VD på Explore Åre.

För att få köra snowbike krävs förutom liftkort att man går en introduktionskurs på 30 minuter hos eventföretaget för att bemästra skidcykeln. 

“Att köra Snowbike är lika enkelt som att köra cykel och faktiskt mycket enklare än att lära sig åka skidor. Vi har haft gäster som aldrig stått på skidor men som lärt sig köra Snowbike på under fem minuter. Vi tror faktiskt på att kunna attrahera en ny målgrupp att upptäcka fjällvärlden med hjälp av våra Snowbikes”, säger Rickard Fredriksson.


Text: • 2014-11-29
Nyheter

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top