Sandra Näslund, Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg tävlar i skicross i Nakiska.

Nyheter

Tre svenskar tävlar i skicrosspremiären

Idag är det världscupspremiär för det svenska skicrosslandslaget i Nakiska i Kanada. Tre svenskar är med och slåss om lördagens finalplatser.

Text: • 2014-12-05 Uppdaterad 2020-12-16

Idag startar världscupen i skicross och kvalet körs i kanadensiska Nakiska. På plats för att representera Sverige är Sandra Näslund, Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg. Enligt förbundskaptenen Eric Iljans finns det förhoppningar om goda resultat både på herr- och damsidan.

”Victor har tränat bra under hösten och har varit exceptionellt snabb på träning så jag ser inga som helst skäl till varför han inte skulle kunna prestera väldigt bra på lördag. Även tjejerna har goda chanser till bra resultat, de har varit vassa på träning både mot varandra men även mot fransyskorna som vi tränat mycket med under hösten”, säger han.

OS-medaljören i brons Anna Holmlund är tillbaka efter sin knäskada och hon berättar att återkommande skador har förändrat hennes syn på karriären.
”Jag drivs väldigt mycket av att bli bäst men efter de senaste årens erfarenheter måste jag säga att det nu finns fler nyanser i min motivation. Att kunna stå på start och känna glädje och inspiration har inför den här säsongen nästan blivit en målsättning, då jag förra säsongen i princip uteslutande gjorde allt arbete med enbart drömmen om en OS medalj i åtanke”, säger Anna.

Det är tredje året i rad som preimärtävlingarna hålls i Nakiska. Sandra Näslund är väl förberedd inför sin andra fulla världscupsäsong:
”Det är stor skillnad på att komma hit i år då jag nu känner mig som en självklar del av världscupens toppskikt. Jag är bättre förberedd och jag har lyckats lägga en bättre grund rent fysiskt samtidigt som jag åkt mycket mer skidor”, säger Sandra.

Kvalet avgörs idag, fredag och finalerna körs nu på lördag. Svenska landslaget har skickat halva laget till Nakiska och resten är i Sverige för att fokusera på efterkommande tävlingarna i Val Thorens.

Svenska åkare på start i Nakiska: 
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK
Sandra Näslund, Kramfors AK


Text: • 2014-12-05
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen