Sandra Näslund, Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund representerade Sverige under skicrosspremiären i Kanada. Foto: Tommy Eliasson

Nyheter

Drömstart för skicrosslandslaget

Svenska skicrosslandslaget gjorde succé vid världscupspremiären i Kanada i helgen. Alla tog sig vidare från kvalet och bäste svensk slutade på en fin andraplacering.

Text: • 2014-12-08 Uppdaterad 2020-12-16

Tävlingarna avgjordes under lördagen i fina förhållanden i Nasaka, Kanada. Victor Öhling Norberg placerade sig bäst av svenskarna och slutade på andra plats efter österrikiska veteranen, Thomas Zangerl.

“Det var kul att få starta säsongen med en pallplats här i Nakiska där jag aldrig varit på pallen tidigare. Man söker alltid ett tidigt kvitto på att man är i bra form så här i början av säsongen och det måste man ändå säga att jag fick idag. Jag ser fram mot att åka vidare mot Italien för att ta säsongens första seger”, säger en glad Victor.

Anna Holmlund hamnade på en femte plats och Sandra Näslund slutade fyra.

“Jag gjorde en bra tävling även om jag är besviken över att jag inte kunde prestera bättre i finalen men skit händer. Alltid svårt när man får starta längst ut så jag visste att jag måste sätta starten perfekt om jag skulle ha en chans att vinna och det var därför jag valde att chansa lite”, säger Sandra.

Nästa tävling är i Italien 20-21 december.

Läs även: Tre svenskar tävlar i skicrosspremiären

Text: • 2014-12-08
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top