5fd93155c211e

Nyheter

Stenhård konkurrens i Dew Tour

Det har aldrig varit så hög lägstanivå på åkarna i Dew Tour tidigare och extra dramatik bjöd kvaltävlingen på när en kameraman plötsligt stod i vägen i banan när Henrik Harlaut körde, vilket sabbade hans åk.

Text: • 2014-12-12 Uppdaterad 2020-12-16

Poäng som normalt hade räckt till final räckte inte, åkare som presterade grymma åk lyckades inte ta sig vidare, konkurrensen var den tuffaste någonsin. Domarna sa under gårdagens slopestyle-tävling att det aldrig har varit så hög konkurrens i Dew Tour tidigare. Av 30 startande gick tio vidare till söndagens final. 

Sverige har några av världens bästa åkare och att de kan leverera och prestera när det verkligen gäller, visade dem alla under gårdagen. Oscar Wester var stabil i sina båda åk och slutade trea i kvalet.

 

Jesper Tjäder lyckades inte ta sig vidare efter första åket men i andra gick det bättre och Tjäder kom slutligen på en sjunde plats. Här är hans första åk i kvalet.

Största spänningen i tävlingen bjöd Henrik Harlaut på. Han föll i första åket och när det verkligen gällde i andra, stod plötsligt en kameraman i vägen i banan, precis framför räcket som Harlaut skulle köra på. Henrik stördes såklart av detta men fullföljde sitt åk och efter ett långt övervägande av domarna fick Harlaut besked om att köra om sitt andra åk.

Harlaut visade hårt pannben och placerade sig på en åttonde plats efter sitt omåk och knep således en av finalplatserna. Här är Harlauts åk som tar honom till söndagens final.

Det blev slutligen ett lyckat kval där alla svenska åkare nu är vidare till final.

Stenhård konkurrens i Dew Tour
Här är alla tio åkare som är vidare till söndagens final. Foto: Dew Tour

Allra bäst gick det för norrmannen Øystein Bråten hamnade på första plats med 92 poäng. 

Damernas slopestyle-kval hölls i onsdags, där Emma Dahlström placerade sig på fjärde plats och är vidare till final som hålls nu på lördag klockan 21:30. Herrarnas final är på söndag, klockan 19:00.

Här kan du se tävlingarna live.

Här är livestreamingschema för Dew Tour
Se även: Här är banan svenskarna tävlar i
Läs även: Oscar tävlar en av världens största tävlingar

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2014-12-12
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top